Начало / Uncategorized / Протойерей Георгий Мамаладзе с изявление по повод т.нар случай с цианид

Протойерей Георгий Мамаладзе с изявление по повод т.нар случай с цианид

Аз не съм купувал цианид и не съм го слагал в багажа си, обвиняват ме несправедливо! Аз не знам кой го е направил.“, каза протойерей Георгий Мамаладзе, по повод т.нар случай с цианид.

Грузинската православна църква беше разтърсена след съобщение на полицията, че е направен опит за убийство на патриарх Илия II, този февруари.

Прокуратурата в кавказката страна задържа протойерей Георгий Мамаладзе с натриев цианид на 10 февруари, докато се е качвал на самолет за Берлин, където грузинският патриарх беше опериран.

От пресцентъра на главния прокурор поясниха в съобщение, че Мамаладзе е задържан „по подозрения за подготвяне на убийство на високопоставен църковен представител“ Прокуратурата разкрива малко подробности от делото и наложи строга забрана за изнасяне на информация. Стигна се до там, че грузинският министър-председател поиска равнопоставеност при представянето на информацията.

Скоро бяха представени видеозаписи, които според прокуратурата са основно доказателство за вината на  Мамаладзе.

Според протойерей Георгий Мамаладзе във видеозаписите не е публикувана частта, в която е ясно, че не е било планирано убийството на никого. Според протойерея, веднага след като забраната за неразкриване бъде преустановена, видеото ще се разпространи в своята цялост.

„За съжаление, прокуратурата не публикува тази част от разговора, в който става ясно, че не е било планирано убийството никой и звучащите нецензурни думи бяха само фигуративно използвани. Веднага след като се премахне ограничението за неразкриване на информация, видеото ще се разпространява в своята цялост и всичко ще стане ясно. Прокуратурата е наясно кой и какво ме помоли да си купя. Разберете ме правилно, за подробностите ще говоря в съда и сега се въздържам от отговори. Нека просто кажем, че този капан е подредени в няколко страни. Аз не съм купувал цианид и не съм го слагал  в багажа си, обвиняват ме несправедливо! Аз не знам кой го е направил. Много часове бяха прахосани за това производство. Това не е прокуратура“, каза протойерей Георгий Мамаладзе.

За Николина Александрова

Виж още

Днес се изпълват 258 г. от завършването на първия препис на История Славянобългарска

На 29 януари 1765 г. отец Стойко Владиславов (бъдещият епископ Софроний Врачански) завършва в Котел ...