Начало / Uncategorized / Протойерей Георгий Мамаладзе с изявление по повод т.нар случай с цианид

Протойерей Георгий Мамаладзе с изявление по повод т.нар случай с цианид

Аз не съм купувал цианид и не съм го слагал в багажа си, обвиняват ме несправедливо! Аз не знам кой го е направил.“, каза протойерей Георгий Мамаладзе, по повод т.нар случай с цианид.

Грузинската православна църква беше разтърсена след съобщение на полицията, че е направен опит за убийство на патриарх Илия II, този февруари.

Прокуратурата в кавказката страна задържа протойерей Георгий Мамаладзе с натриев цианид на 10 февруари, докато се е качвал на самолет за Берлин, където грузинският патриарх беше опериран.

От пресцентъра на главния прокурор поясниха в съобщение, че Мамаладзе е задържан „по подозрения за подготвяне на убийство на високопоставен църковен представител“ Прокуратурата разкрива малко подробности от делото и наложи строга забрана за изнасяне на информация. Стигна се до там, че грузинският министър-председател поиска равнопоставеност при представянето на информацията.

Скоро бяха представени видеозаписи, които според прокуратурата са основно доказателство за вината на  Мамаладзе.

Според протойерей Георгий Мамаладзе във видеозаписите не е публикувана частта, в която е ясно, че не е било планирано убийството на никого. Според протойерея, веднага след като забраната за неразкриване бъде преустановена, видеото ще се разпространи в своята цялост.

„За съжаление, прокуратурата не публикува тази част от разговора, в който става ясно, че не е било планирано убийството никой и звучащите нецензурни думи бяха само фигуративно използвани. Веднага след като се премахне ограничението за неразкриване на информация, видеото ще се разпространява в своята цялост и всичко ще стане ясно. Прокуратурата е наясно кой и какво ме помоли да си купя. Разберете ме правилно, за подробностите ще говоря в съда и сега се въздържам от отговори. Нека просто кажем, че този капан е подредени в няколко страни. Аз не съм купувал цианид и не съм го слагал  в багажа си, обвиняват ме несправедливо! Аз не знам кой го е направил. Много часове бяха прахосани за това производство. Това не е прокуратура“, каза протойерей Георгий Мамаладзе.

За Николина Александрова

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...