Начало / Новини / Извънредно: Стрелба до Синайския манастир има жертви

Извънредно: Стрелба до Синайския манастир има жертви

Полицейски служител е бил убит, a четирима други са били ранени във вторник при стрелба пред египетския манастир „Света Екатерина“ в южната част на Синай, предава AFP, цитирано от Фокус.

Стрелбата се е случила при пункт за проверка, но все още не е известно кой е открил огън, отбеляза източник от силите за сигурност.

Първоначалната информация бе за експлозия в манастира „Св. Екатерина“ в Синайския полуостров, Египет, във вторник вечерта. Според информация на Sky News най-малко един служител на реда е бил убит, а трима други са ранени при нападения срещу пункт по сигурност в района на манастира. 

По-късно египетският вестник Ал-Маси ал-Йоум опроверга информацията, като съобщи, че инцидентът е погрешна стребла, а не нападение. Руската агенция ТАСС пък осведомява, че според генерал Ахмед Таил, отговарящ за египетската провинция Южен Синай, не е извършвано никакво нападение над манастира. Таил добавя, че е имало инцидент, при който са пострадали четирима полицаи, но всички са закарани в болницата Шарм-еш-Шейх. 

Очаквайте подробности. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...