Начало / Новини / Икона на Св. Богородица започна да мироточи в Румъния (ВИДЕО)

Икона на Св. Богородица започна да мироточи в Румъния (ВИДЕО)

Мнозина вярващи, които са се молили пред иконата на Св. Богородица в църквата „Свети Иоан Яков Румънски “  в Сибиу, Румъния казват, че тя е започнала да сълзи. Хората потвърждават, че това е истинско чудо по време на Великия пост.

Помолили се пред Майката Божия, а иконата от своя страна започнала да сълзи. Има свидетелства на вярващи, които видели чудото с очите си. Оттогава те имат в душите си вяра, че всички техни молитви са вече чути. Убедени са, че иконата прави чудеса и Богородица помага на тези, които се молят от цялата си душа, идващи да поискат подкрепа и утеха за своите страдания. 

От лявата страна на Божията майка се стичат сълзи. Бликнаха, казват хората, на бдение и оттогава пълнят изтерзаните души с надежда: болни, самотни, възрастни и млади, връхлетяни от трудности идват пред иконата да намерят своя начин за изцеляване, съобщават новините на Канал D.

„Има хора, които се изцериха от тежки болести… Които се излекуваха, да, ракът е тежка болест, имаше един младеж, който страдаше от левкемия, помоли се, има хора, които нямат пари за операции, за трансплантации и тогава те идват пред Богородица“,

казва още свещ. Каталин Думитрян. Идват десетки души седмично от всички краища на страната. Подтикнати от вярата като последна надежда, обикновените хора, но с богати души отправят молитви към плачещата икона… Надеждата на мнозина в Богородица не остана без отговор.

„ Останах изумен и тръпки ме побиха, както и сега ме побиват. Беше нещо, което се случва рядко и не на всеки. Божията Майка ни даваше знак да идваме и да се молим за целия народ, за душите ни“, казва Василе Мотроня, енориаш. „Може би е радостно, когато всички дойдоха с голяма любов да се поклонят пред иконата, може би пък е тъжно, че се лутахме толкова време по пътя на вярата“

Историята на иконата

Свидетелите на явлението – свещениците, и те вярват в божествената сила на иконата.  Казват обаче, че чудесата се случват само на тези, които вярват в тях с чисто сърце. Каталин Думитрят, свещеник, казва: „От време на време някой иска от Богородица нещо и ако го иска с вяра, че ще бъде чут!“ Същото заявава и Дойна Жаля. Иконата „Богородица пътеводителка“ е донесена в църквата „Свети Иоан Якоб Румънски“ от Сибиу през 2012 и е копие на иконата, намираща се в манастира „Михай Вода“ в Букурещ.

Божествен знак или не, едно е сигурно: иконата внася надежда в душите на тези, които на друго място не я намират.

Превод: Явор Иванов

Вижте видеото тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Димитър Солунски

Св. велкикомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун, баща му, управител на града, имал ...