Начало / Новини / Икона на Св. Богородица започна да мироточи в Румъния (ВИДЕО)

Икона на Св. Богородица започна да мироточи в Румъния (ВИДЕО)

Мнозина вярващи, които са се молили пред иконата на Св. Богородица в църквата „Свети Иоан Яков Румънски “  в Сибиу, Румъния казват, че тя е започнала да сълзи. Хората потвърждават, че това е истинско чудо по време на Великия пост.

Помолили се пред Майката Божия, а иконата от своя страна започнала да сълзи. Има свидетелства на вярващи, които видели чудото с очите си. Оттогава те имат в душите си вяра, че всички техни молитви са вече чути. Убедени са, че иконата прави чудеса и Богородица помага на тези, които се молят от цялата си душа, идващи да поискат подкрепа и утеха за своите страдания. 

От лявата страна на Божията майка се стичат сълзи. Бликнаха, казват хората, на бдение и оттогава пълнят изтерзаните души с надежда: болни, самотни, възрастни и млади, връхлетяни от трудности идват пред иконата да намерят своя начин за изцеляване, съобщават новините на Канал D.

„Има хора, които се изцериха от тежки болести… Които се излекуваха, да, ракът е тежка болест, имаше един младеж, който страдаше от левкемия, помоли се, има хора, които нямат пари за операции, за трансплантации и тогава те идват пред Богородица“,

казва още свещ. Каталин Думитрян. Идват десетки души седмично от всички краища на страната. Подтикнати от вярата като последна надежда, обикновените хора, но с богати души отправят молитви към плачещата икона… Надеждата на мнозина в Богородица не остана без отговор.

„ Останах изумен и тръпки ме побиха, както и сега ме побиват. Беше нещо, което се случва рядко и не на всеки. Божията Майка ни даваше знак да идваме и да се молим за целия народ, за душите ни“, казва Василе Мотроня, енориаш. „Може би е радостно, когато всички дойдоха с голяма любов да се поклонят пред иконата, може би пък е тъжно, че се лутахме толкова време по пътя на вярата“

Историята на иконата

Свидетелите на явлението – свещениците, и те вярват в божествената сила на иконата.  Казват обаче, че чудесата се случват само на тези, които вярват в тях с чисто сърце. Каталин Думитрят, свещеник, казва: „От време на време някой иска от Богородица нещо и ако го иска с вяра, че ще бъде чут!“ Същото заявава и Дойна Жаля. Иконата „Богородица пътеводителка“ е донесена в църквата „Свети Иоан Якоб Румънски“ от Сибиу през 2012 и е копие на иконата, намираща се в манастира „Михай Вода“ в Букурещ.

Божествен знак или не, едно е сигурно: иконата внася надежда в душите на тези, които на друго място не я намират.

Превод: Явор Иванов

Вижте видеото тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Стажантска педагогическа практика на студенти от Богословския факултет на Софийския университет

За академичната 2023/2024 година съгласно сключения договор за провеждане на педагогическа практика на студентите от ...