Начало / Новини / Стартира нов православен сайт в помощ на учениците и учителите по религия

Стартира нов православен сайт в помощ на учениците и учителите по религия

Радостни сме да ви представим новия проект на фондация “Покров Богородичен” в помощ на учениците и учителите по религия в общообразователните училища, както и на преподавателите и децата в прицърковните училища.

Сайтът Verouchenie.com има за цел да събере на едно място учители и ученици с интерес към православната вяра. В него ще откриете учебници и учебни помагала, иновативни методи на преподаване, видеоматериали, както и много идеи за игри и творчество. Целта на сайта е да улесни и да даде възможност за координация между учителите, като събере на едно място техния опит и знания. Място за споделяне и взаимопомощ, а единственото желание е православната вяра да достигне до все повече детски сърца. В базата от данни лесно ще може да сваляте и качвате материали, различни игри и тематични уроци. 

Екипът ще работи в следните направления:

Създаване на база данни с материали по вероучение – тематични и креативни техники за преподаване, игри, интерактивни задачи за най-малките. Място, където учителите ще споделят опит, знания и желание за работа. Ще публикуваме информация за вакантни места, ресурси, документи и специализирани новини. Работа с ученици с цел подобряване на религиозното обучение и създаване на приятелска среда и общност от православни младежи. Насърчаване на млади учители по религия да работят с групи от ученици в училищна и църковна среда. Мотивиране на прицърковните училища да показват резултатите от работата си и да участват в различни инициативи.

„Обичта към децата и осъзнаването на това, че те имат нужда най-вече от християнски добродетели и любов, ни мотивира да работим в тази посока, защото сме убедени, че именно това е най-важното, което трябва да им дадем“, казват създателите на сайта. Всички помагала, учебници, уроци, сценарии, приказки, игри, тестове ще улеснят преподавателите и ще възпитат в децата повече вяра, надежда и любов един към друг и към Бога.

Можете да ги откриете и във facebook.

За Ангел Карадаков

Виж още

Църква на 2 века събира миряни в село Докатичево

Със служба и трапеза за здраве ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата „Света Неделя“ ...