Начало / Новини / Откриха тялото на издирван в продължение на два месеца руски свещеник

Откриха тялото на издирван в продължение на два месеца руски свещеник

В Инта (град в Русия, разположен в градски окръг Инта, автономна република Коми) следователи проверяват фактите около открития мъртъв йеромонах Вартоломей, който бе в неизвестност от януари, съобщи Интерфакс.

potapovИнформацията за изчезналия духовник се появи през януари т.г.. Близки на отеца казват, че за последно е забелязан през декември 2016 г. Четиридесетгодишния свещеник служил в село Усть-Цильме. Близките му обаче отбелязват, че той е водил доста самотен живот, обичал е често да ходи в гората, да се катери в планината и да остава за дълго време сам. Това е и основната причина след като са го видели за последно през декември, да го потърсят чак януари месец. 

Пред медии следователите са заявили, че група туристи са открили тялото на йеромонаха, който се намирал на почти 100 км. от Инта в труднодостъпна местност. За намереното тяло обаче те могли да съобщят една след няколко дни, когато пристигнали в най-близкото населено място. 

На място следователите са открили надпис до тялото на отеца: „Тук живя йеромонах Вартоломей. Отказал се от пасторта. 666 Приел смърт за Христа“. Спасителите помогнали тялото да бъде свалено в града, където днес са проведени изследвания и роднини на отеца потвърдиха самоличността му. Причината за смъртта обаче ще стане ясна по-късно, съобщават още от полицията. За момента следователите изключват криминален характер на смъртта на йеромонаха. 

За Ангел Карадаков

Виж още

С водосвет приключи обновяването на част от Черепишкия манастир

Приключи ремонтът на приемната за поклонници в най-големия действащ манастир във Врачанска епархия – Черепишкия ...