Начало / Новини / Безплатна прожекция на филма „Светителят хирург“ в Бургас

Безплатна прожекция на филма „Светителят хирург“ в Бургас

Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да се докоснат до житието на Лука Кримски чудотворец, чрез филма „Светителят хирург“.

Духовният празник ще се състои на 2 април от 18.30 часа в голямата зала на „Дома на нефтохимика“ в центъра на града на площад „Тройката“ 1. „Прожекцията на „Светителят хирург“ навсякъде ще бъде безплатна, тъй като свети Лука Кримски не е наш личен, а това е филм на всички православни християни. Това е моето условие като автор и на Пловдивската Православна телевизия като продуцент. Филмът ще бъде прожектиран нсвякъде, където бъда поканен. Искаме свети Лука Кримски да достигне до сърцата на хората“ , каза пред Добротолюбие авторъ т на филма Ангел Бончев.

17474692_10212392365868862_1418378713_nИменно Бончев, който е водещ на новините на Тв Европа, ще присъства на прожекцията и ще представи лично лентата. Събитието ще бъде открито от Сливенския митрополит Йоаникий, с чието благословение е възможно и бургазлии да станат съпричастни със светителския път на свети Лука Кримски чудотворец. Организатори на прожекцията са Сливенската Света митрополия и община Бургас с любезното съдействие на Пловдивската Света митрополия и Пловдивската Православна телевизия. Филмът „Светителят хирург“ е сътворен по молба на Пловдивският митрополит Николай . Редактор е Емилия Маринова, а режисьор по монтажа Боряна Букикова- Пунчева. Филмът „Светителят хирург“ ще бъде прожектиран и във Видин на 7 април, а датата не е избрана случайно. Подробности обаче очаквайте следващата седмица първо в Добротолюбие.

За Ангел Карадаков

Виж още

Семинар за дигитализацията на църковното историческо наследство

На 20 май 2024 г. от 13.00 ч. в зала 8 на Богословския факултет ще ...