Начало / Uncategorized / Обраха столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“

Обраха столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“

Обраха църквата „Св. св. Кирил и Методий“ в района на Женския пазар. Крадците са отмъкнали кутията с дарения за храма рано тази сутрин. Засега не се знае каква сума е открадната от храма, съобщи БНТ.

Kъм църквата „Св. св. Кирил и Методий“ работи безплатна ученическа трапезария. В храма е организирано едно от първите неделни училища за деца, както и занятия за деца с увреден слух. Така на практика църквата е често посещавана.

А районът силно оживен от сутрин до вечер. В предверието на храма се намира кутията, в която се събират дарения. Тази нощ тя е ограбена. Никой не знае колко пари е имало вътре. На място екипът ни завари работници да ремонтират оградата от задната страна на храма. Те обясниха, че най-вероятно тази нощ крадците са разбили металната конструкция и през процепа са влезли в двора на храма.

Сигналът е получен в 7:30 часа, но най-вероятно обирът се е осъществил около час или два по-рано. Работещите на Женския пазар казват, че не са забелязали нищо необичайн освен това, че църквата не е била отворена сутринта.

В ранните часове на деня църквата остана затворена, след което беше отворена за вярващи. Екипът ни не успя да се свърже с настоятеля на храма – отец Александър Георгиев. Полицията е направила оглед, образувано е досъдебно производство. Извършителите се издирват.

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...