Начало / Uncategorized / Как конкурсът „Възкресение Христово“ на Св. Синод премина в благотворителна инициатива – Брой 19 на „Православието днес“

Как конкурсът „Възкресение Христово“ на Св. Синод премина в благотворителна инициатива – Брой 19 на „Православието днес“

В днешната Неделя Кръстопоклонна, отново сме заедно с предаването „Православието днес“. В този брой ще видите:

  • Кога е възниква Преждеосвещенната литургия и как се отслужва в древност? – Продължаваме разговора ни с доц. д-р дякон Иван Иванов, преподавател по Литургика в  Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“, за историята и развитието на богослужебния чин на Преждеосвещената литургия.
  • Как патриарх Кирил успя да възстанови Патриаршеското ни достойнство? – В днешния брой продължаваме рубриката ни, посветена на Българския патриарх Кирил, като ще говорим за избора му за патриарх, изследователските му трудове и писмата му до Вселенския патриарх Атинагор, с които той възстановява патриаршеското достойнство на БПЦ. 
  • Каква е новата благотворителна инициатива на Светия Синод и как деца помагат на деца със своите творби? – Разговор с д-р Пенка Христова от Културно-просветния отдел при Светия Синод, която ще ни разкаже за тазгодишната благотворителна инициатива, свързана с конкурса „Възкресение Христово“.

Тези и още интересни неща сме ви подготвили в днешния брой на „Православието днес“!

 

За Божин Дончев

Виж още

С водосвет приключи обновяването на част от Черепишкия манастир

Приключи ремонтът на приемната за поклонници в най-големия действащ манастир във Врачанска епархия – Черепишкия ...