Начало / Uncategorized / Как конкурсът „Възкресение Христово“ на Св. Синод премина в благотворителна инициатива – Брой 19 на „Православието днес“

Как конкурсът „Възкресение Христово“ на Св. Синод премина в благотворителна инициатива – Брой 19 на „Православието днес“

В днешната Неделя Кръстопоклонна, отново сме заедно с предаването „Православието днес“. В този брой ще видите:

  • Кога е възниква Преждеосвещенната литургия и как се отслужва в древност? – Продължаваме разговора ни с доц. д-р дякон Иван Иванов, преподавател по Литургика в  Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“, за историята и развитието на богослужебния чин на Преждеосвещената литургия.
  • Как патриарх Кирил успя да възстанови Патриаршеското ни достойнство? – В днешния брой продължаваме рубриката ни, посветена на Българския патриарх Кирил, като ще говорим за избора му за патриарх, изследователските му трудове и писмата му до Вселенския патриарх Атинагор, с които той възстановява патриаршеското достойнство на БПЦ. 
  • Каква е новата благотворителна инициатива на Светия Синод и как деца помагат на деца със своите творби? – Разговор с д-р Пенка Христова от Културно-просветния отдел при Светия Синод, която ще ни разкаже за тазгодишната благотворителна инициатива, свързана с конкурса „Възкресение Христово“.

Тези и още интересни неща сме ви подготвили в днешния брой на „Православието днес“!

 

За Божин Дончев

Виж още

268137.p

Литва напълно отхвърли легализирането на гей браковете

Парламентът на република Литва напълно отхвърли предложението за легализиране на браковете между лица от един ...