Начало / Новини / Поклонническият център към Софийска митрополия организира пътуване до Гърция

Поклонническият център към Софийска митрополия организира пътуване до Гърция

Поклонническо-просветният център „Св. Йоан Рилски“ при Софийска св. митрополия организира ново поклонническо пътуване. Главната цел на поклонението са светите мощи на св. Григорий Богослов в посветения на него храм в селището Неа Карвали.

Мощите на светителят са пренесени от Кападокия от бягащи гръцки преселници след геноцида в началото на 20. век и днес са източник на много чудеса и изцеления, а малкото селце на 8 км от Кавала е едно от най-важните места за поклонение в Северна Гърция. 
Екскурзията ще е двудневна, с една нощувка (в хотел в гр. Гоце Делчев) – 1 и 2 април 2017 г. (събота и Неделя на св. Мария Египетска).
Маршрутът на пътуването е следният: София – Манастир „Св. Богородица Икосифиниса“ – Неа Карвали – Кавала – Баптистериум „Св. Лидия“ край Филипи – гр. Гоце Делчев – Хаджидимовски манастир „Св. вмчк Георги Победоносец“ – София. Цената за възрастен в двойна стая е 100 лв., възрастен в единична стая – 120 лв.,  а за дете до 12-годишна възраст с двама възрастни в двойна стая е 50 лв. 
Записването за поклонническото пътуване може да бъде направено в храм „Рождество Богородично“ (ж.к. Лагера, ул. Балканджи Йово 18) – на гишето за свещи, и в храм „Св. Седмочисленици“ – на щанда за книги.
Повече информация и подробности за пътуването можете да видите на страницата на Поклонническо-просветния център „Св. Йоан Рилски“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Ловчанска митрополия издаде нова книга – „Благодатни дарове и благодатни хора“

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар излезе новата книга на Ловчанска ...