Начало / Новини / Поклонническият център към Софийска митрополия организира пътуване до Гърция

Поклонническият център към Софийска митрополия организира пътуване до Гърция

Поклонническо-просветният център „Св. Йоан Рилски“ при Софийска св. митрополия организира ново поклонническо пътуване. Главната цел на поклонението са светите мощи на св. Григорий Богослов в посветения на него храм в селището Неа Карвали.

Мощите на светителят са пренесени от Кападокия от бягащи гръцки преселници след геноцида в началото на 20. век и днес са източник на много чудеса и изцеления, а малкото селце на 8 км от Кавала е едно от най-важните места за поклонение в Северна Гърция. 
Екскурзията ще е двудневна, с една нощувка (в хотел в гр. Гоце Делчев) – 1 и 2 април 2017 г. (събота и Неделя на св. Мария Египетска).
Маршрутът на пътуването е следният: София – Манастир „Св. Богородица Икосифиниса“ – Неа Карвали – Кавала – Баптистериум „Св. Лидия“ край Филипи – гр. Гоце Делчев – Хаджидимовски манастир „Св. вмчк Георги Победоносец“ – София. Цената за възрастен в двойна стая е 100 лв., възрастен в единична стая – 120 лв.,  а за дете до 12-годишна възраст с двама възрастни в двойна стая е 50 лв. 
Записването за поклонническото пътуване може да бъде направено в храм „Рождество Богородично“ (ж.к. Лагера, ул. Балканджи Йово 18) – на гишето за свещи, и в храм „Св. Седмочисленици“ – на щанда за книги.
Повече информация и подробности за пътуването можете да видите на страницата на Поклонническо-просветния център „Св. Йоан Рилски“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Честит ден на Независимостта!

На 22 септември се навършват 113 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, ...