Начало / Новини / Патриарх Неофит подкрепи инициативата „Великден за всеки“

Патриарх Неофит подкрепи инициативата „Великден за всеки“

Патриарх Неофит подкрепи инициативата на Омбудсмана на страната Мая Манолова – „Великден за всеки“, съобщиха от Софийска митрополия.

Тържественият молебен, който отбеляза началото на инициатива беше отслужен от Браницкия епископ Григорй.
„Нека Бог да благослови всички които се потрудиха за стартирането на тази кампания и всички тези, които ще се включат в нея с каквото могат, за да може повече нуждаещи се хора да получат тази мъничка помощ… но помощ своевременна, необходима, належаща и ще ги подпомогне в техния живот. На добър час и нека Божието благословение да бъде с всички заети с осъществяването на тази благородна инициатива“,
каза епископ Григорий след края на молитвеното правило. След молебена пред църквата имаше кратка концертна програма, придружена с допълнителни разяснения за кампанията и обръщения на организаторите. Тази година партньори на инициативата са Българската православна църква, Българският Червен кръст, Националният алианс за работа с доброволци, Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка и др. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

За Ангел Карадаков

Виж още

Хиротония на Главиницкия епископ Макарий

На 26 юни в Неделята на всички български светии в Троянската св. Обител бе извършена ...