Начало / Uncategorized / Мъж в Индия загина след 17- часов престой в ледена вода- отказал да се отрече от Христос

Мъж в Индия загина след 17- часов престой в ледена вода- отказал да се отрече от Христос

50-годишен християнин от Индия почина миналия месец, след като той и съпругата му са били принудени да търпят мъчения в ледено езеро, поради отказа си да се отрече от Христос.

Global Christian News съобщава, че жителите на Кубуаа, щата Джаркханд са нападнали техния съселянин Барту Ураун и семейството му, които отхвърлили местната племенна религия и приел християнството преди повече от 10 години.

Барту Ураун и неговата съпруга са били принудени да стоят в ледена вода от 17:00 до 10 часа на следващия ден. След това Барту Ураун претърпял две паралитичени атаки, причинени от увреждане на нервите и умира на 20 януари. Това беше съобщено от неговия син, който искал да погребе баща си на собствена земя, но от селото го нападнали.

Бенесуар, синът на жертвата обяснява, че той и семейството му не са единствените хора в селото, които приемат християнството преди повече от 10 години. Други девет семейства също са решили да посветят живота си на вярата в Христос. Въпреки това, след постоянни искания към семействата да се върнат към местната религия, седем семейства са се поддали на заплахите и се отказват от Христос. Това засилва натискът към семейството на Бенесуар. Неговите родители били принуждавани да участват в различни племенни ритуали, а отказът им довел до събитията от месец януари.

Според списъка на страните, в които е налице преследване на християните – World Watch 2017 г., публикуван от организацията Open Doors USA, Индия се нарежда на 15-то място в света.

За Николина Александрова

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...