Начало / Uncategorized / Грузинският патриарх с първо изявление след операцията

Грузинският патриарх с първо изявление след операцията

„Тъгата и радостта са като-братя близнаци. Когато човек е в радост, той е длъжен да очаква тъга. Тъгата, тя е начало на радостта. Радостта е начало на тъгата. Това гласи източна мъдрост.

За съжаление аз трябваше да дойда в Германия и да претърпя операция на жлъчния мехур. Операцията приключи добре, резултатите са добри, казват лекарите.
Аз също искам да кажа за странната и необичайна ситуация, която е свързана с отец
Георги Мамаладзе. Зная, че за отец Георги нищо друго освен добро не съм чувал и не съм видял“, каза патриарх Илия II. По думите на патриарха, Църквата, страната и грузинския народ са длъжни да бъдат единни.

„Нашата Църква, страна и грузинския народ винаги са били единни-един организъм, и ще бъдем за в бъдеще. Никой не може да разедини нас и нашата Църква. Аз ще бъда след три дни в Тбилиси и се надявам всички да се успокоят, всичко да се изясни и всичко да поеме нормалния си ход. Бог да благослови вас и целия народ“, каза патриарх Илия II.

По време на престоя на патриарх Илия в берлинска клиника, към него беше се отправил приближен духовник – протойерей Георги Мамаладзе. Свещенослужителят беше задържан на летището с цианид, който той, по мнение на разследващите власти е смятал да занесе в Германия и да отрови патриарха.

Източник: http://www.blagovest-info

Снимка: https://lenta.ru

За Николина Александрова

Виж още

Бягащи от огнения ад намериха спасение в сливенски манастир

Петима бягащи от пожарите в с. Срем, Тополовградска община, намериха спасение в Устремския манастир „Света ...