Начало / Новини / Християнка бе убита в Германия заради вярата ѝ

Християнка бе убита в Германия заради вярата ѝ

Мъж, обявил се за атеист , намушкал до смърт своята съквартирантка – християнка, след като поискал да узнае мнението ѝ за гей браковете.
Даниел Е., на 25 години, е осъден на доживотен затвор миналия понеделник, след като през август м.г. е убил 31 годишната си съквартирантка в Фрайбург, Германия. Двамата се запознали, когато се нанесли като съквартиранти в студентско общежитие през лятотото.  Жената е била деен член на местната енория и е помагала в много техни дейности, съобщава ДПА.
Само след десетдневен съвместен живот, убиецът влязъл в стаята на своята жертва, като агресивно поискал да чуе мнението ѝ за гей браковете. Когато тя отказва, той я намушкал със скрит в джоба си нож, докато седяла на леглото си. Жертвата успяла да се добере до стълбището, където след като я настига, убиецът я намушква още няколко пъти в гърба.  След убийството, насилникът опитал да се самоубие.
Пред полицаи, мъжът описал убийството с думите, че “все едно бил на училищно пътуване.” Пред разследващите органи, заявил, че нападението му било продиктувано от омразата му към религията, като полицаите дори намерили на компютъра му “манифест” против религията. Защитата му пък твърди пред съда, че Даниел е страдал от психическо разстройство и е прекратил контактите с други хора, като прекарвал времето си в играене на видео игри. Експерт от разследването свидетелства, че убиецът е посочил за свой модел за подражание Ханибал Лектър, канибалът и сериен убиец от книгата “Мълчанието на агнетата”. Съдия Ева Клейне-Косак, в заключението си пред съда казва, че насилникът не е бил засегнат от религията на съквартирантката си, като дори не я е познавал добре, добавяйки че: “Жертвата е убита заради това, че е представител на своята религия и насилникът не може да убие всички вярващи хора.”

Източник

За Божин Дончев

Виж още

Завърши поклонническият път „Рилският чудотворец“

На 6-и август – Преображение Господне успешно завърши поклонническият път „Рилският чудотворец“, койко се проведе ...