Начало / Uncategorized / Въпреки военните действия в Израел се водят археологически проучвания – Брой 12 на „Православието днес“

Въпреки военните действия в Израел се водят археологически проучвания – Брой 12 на „Православието днес“

Как се водят археологически проучвания по време на военни действия? Кои са най-новите открития в областта на библейската археология и с какво те променят научния свят. Отговор на тези въпроси търсим заедно с доц. Екатерина Дамянова от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Николина Александрова говори още с доц. Екатерина Дамянова и за мястото на библейската археология у нас, както и подробно за ремонта на Ковуклията на Божи Гроб. 

В този брой сме ви подготвили още:

  • Събитията от страната и света представени от Ангел Карадаков. В новините ще видите и репортаж от състоялото се наскоро бдение в столичната църква „Св. Андрей Първозвани“.
  • В историческата ни рубрика Божин Дончев говори за делото и живота на Неврокопския митрополит Борис. От днешното предаване започваме поредица от броеве посветени на дядо Борис Неврокопски, който скоро ще бъде канонизиран за светец. В рубриката ще чуете и мнението на богослова-историк д-р Венцислав Каравълчев.

Това и още неща сме ви подготвили в брой 12 на „Православието днес“.

Приятно гледане. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...