Начало / Новини / Мелнишкият епископ Герасим раздаде наградите от конкурса „Бъди творец“

Мелнишкият епископ Герасим раздаде наградите от конкурса „Бъди творец“

Днес Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод награди децата участвали в конкурса за детска рисунка на Българската православна църковна община „Св. Кирил и Св. Методий“ в Хамбург.

С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний през изминалата 2016 г. се проведе третият по рода си конкурс за детско творчество по идея на Хамбургската енория. Под наслов „Бъди творец” деца от всякакви възрасти представиха своето виждане за Сътворението на света. Жури избра 12 рисунки, които да красят страниците на православния календар за 2017 г. и още 12 като бонус по повод настоящия 10-годишен юбилей на енорията в Хамбург.

Творците бяха наградени в Германия през декември 2016-та, но за тези, които не можаха да присъстват в Софийската семинария бе организиран празник. Детският празник в София е съвместна инициатива на митрополията на Западна и Средна Европа, Софийска духовна семинария и Българската православна църковна община в Хамбург.

Епископ Герасим пожела още много творчески успехи на децата и да не се отказват от това, което обичат – да рисуват и по този начин да подпомогнат църквата и църковната ни община в Хамбург, Германия. 

„Добротолюбие“ направи преки свидетели читателите си, като проследихме на живо цялото награждаване. Ако сте пропуснали, то може да гледате награждаването тук

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...