Начало / Uncategorized / Православните християни се подготвят за 44-ия поход „За живот“ във Вашингтон

Православните християни се подготвят за 44-ия поход „За живот“ във Вашингтон

Стотици хиляди се очаква да присъстват във Вашингтон днес, за да вземат участие в 44-ия годишен марш „За живот“, протест срещу аборта, който се провежда от 1973г.

Вчера сутринта бе обявено, че новият вицепрезидент Майк Пенс ще говори преди шествието, събитие което се случва за първи път откакто се провежда походът. Президентът Тръмп ще вземе участие, според heavy.com, но тази информация не е потвърдена.

Както и в предишни години, православните християни ще се включат в шествието. Участващите духовни лица са Негово Високопреосвещенство митрополит Тихон, Негово Високопреосвещенство архиепископ Натанаил, Негово Високопреосвещенство архиепископ Мелхиседек, и Негово Високопреосвещенство архиепископ Майкъл от Православната американска църква; Негово Високопреосвещенство митрополит Максим от Сръбската православна църква; Негово Преосвещенство епископ Йоан на Антиохийската православна архиепископия на Северна Америка; Негово Преосвещенство епископ Димитриос от Гръцката православна митрополия в Чикаго, съобщава пресслужбата на Православната църква в Америка.

Православните християни ще се съберат под знамето с надпис „Православни християни за живот“, а митрополит Тихон ще отслужи молебен за жертвите на аборт.

Въпреки очакваното присъствие на стотици хиляди застъпници, включително православни християни, членове на други църкви, религии и светски групи, и като цяло хора от всички сфери на живота, се очаква медиите да не отразят похода като в минали години, факт който изтъкна и самият президент Тръмп в интервю за ABC News.

За Николина Александрова

Виж още

Четвърта Неделя на Великия пост – Св. Йоан Лествичник

 Някак си странно е да се признае, че за автора на една от най-разпространените и ...