Начало / Uncategorized / Пирейският митрополит с писмо до образователния министър на Гърция за хомофобията и развращаването на децата

Пирейският митрополит с писмо до образователния министър на Гърция за хомофобията и развращаването на децата

Гръцкият митрополит на Пирея Серафим изпрати отворено писмо до министъра на образованието на Гърция Костас Гавроглу. Писмото е протест във връзка с директивата на Министерството, посветена на „ликвидиране на сексизма“, насочена към всички гръцки училища, съобщи Agionoros.

Митрополитът каза, че скандалната директива „за ликвидиране на хомофобията и трансфобията“ е получена във всички училища.

Според митрополит Серафим, такива директиви е опит да се  „наруши естественото състояние на децата“, направено без съгласието и против волята на родителите им.

Обръщайки се към г-н Гавроглу митрополитът подчерта, че изискванията на министъра към гръцкото училище „насърчават към разврат и перверзия, под неискрен претекст към прогресивност.“

Митрополитът на Пирея информира министъра, че отказва да се съобрази с директива му в училищата в Пирея и ще повдигне въпросът за общоцърковно обсъждане на следващото заседание на Светия Синод на Гръцката църква.

За Николина Александрова

Виж още

Спасяващата сила на вярата

Веднъж Христос влизал в гр. Йерихон. Един слепец, който просел пред градските порти, чул шума ...