Начало / Uncategorized / Пирейският митрополит с писмо до образователния министър на Гърция за хомофобията и развращаването на децата

Пирейският митрополит с писмо до образователния министър на Гърция за хомофобията и развращаването на децата

Гръцкият митрополит на Пирея Серафим изпрати отворено писмо до министъра на образованието на Гърция Костас Гавроглу. Писмото е протест във връзка с директивата на Министерството, посветена на „ликвидиране на сексизма“, насочена към всички гръцки училища, съобщи Agionoros.

Митрополитът каза, че скандалната директива „за ликвидиране на хомофобията и трансфобията“ е получена във всички училища.

Според митрополит Серафим, такива директиви е опит да се  „наруши естественото състояние на децата“, направено без съгласието и против волята на родителите им.

Обръщайки се към г-н Гавроглу митрополитът подчерта, че изискванията на министъра към гръцкото училище „насърчават към разврат и перверзия, под неискрен претекст към прогресивност.“

Митрополитът на Пирея информира министъра, че отказва да се съобрази с директива му в училищата в Пирея и ще повдигне въпросът за общоцърковно обсъждане на следващото заседание на Светия Синод на Гръцката църква.

За Николина Александрова

Виж още

Честваме празника на св. Теодор Стратилат

Великомъченик Теодор, родом от град Евхаита, живял в началото на ІV век през времето на ...