Начало / Новини / Вестник „Стандарт“ стартира трета църковна рубрика

Вестник „Стандарт“ стартира трета църковна рубрика

Вестник „Стандарт“ старита своя трета църковна рубрика. В средата на миналата година ежедневникът стана официален медиен партньор на Св. Синод на БПЦ. Оттогава всяка седмица в петък излиза страница посветена на вярата. 

През есента на 2016-та вестникът стартира и рубриката си да духовните чудеса, която нарече „Крепости на вярата“, която продължава да излиза и през новата 2017-та година. В рубриката се разказва за различните манастири и църкви в страната ни, както и с какво те са известни. 

От тази седмица ежедневникът стартира трета поред рубрика с православна насоченост. „Мъченици за вярата“ ще разказва за стотиците свещеници убити след 9 септември 1944 г.

„Много от тях са били ликвидирани без съд и присъда – разстреляни, обесени, изгорени живи, безследно изчезнали. Други пък са съдени от Народния съд и убити или пратени в лагери и изгнание. А вината им е била само една – че са служили в православната църква и са проповядвали Словото Христово“,

казват колегите от „Стандарт“. 

В първата публикация на новата рубрика се разказва за Неврокопският митрополит Борис, който е единствения митрополит обявен за враг номер едно на Народната власт и убит от извергнат свещеник. Рубриката ще излиза всеки четвъртък. 

За първи път в най-новата история на страната ни всекидневник отделя толкова голямо внимание на православното християнство и Българската православна църква. Според колегите без православната духовност страната и обществото ни нямаше да бъдат съхранени.  

Рубриките с православна насоченост излизат във вторник, четвъртък и петък.

За Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...