Начало / Новини / Събират пари за закупуването на български храм в Щутгарт

Събират пари за закупуването на български храм в Щутгарт

„Храмът е туптящото сърце на всяка православна християнска общност, независимо от националната принадлежност на вярващите. 

Особено на големи празници често се случва да дойде някой сънародник за първи път на службите ни в сръбския или руския храм и да възкликне: „А ние българите нямаме ли си наша църква в Щутгарт?“ Други от Вас слушаме с разбиране да казват: „За съжаление не можем да идваме в съботен ден, понеже работим. Но ако службите са в неделя, тогава ще идваме с радост!“ И ето нашия милостив Господ ясно ни говори: „Искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна!“ (Ев. Йоан 16, 24). Окуражени и вдъхновени от тези думи, ние вярваме, че когато поискаме в молитва и се потрудим, всеки с каквото може, Бог няма да ни остави още дълго бездомни, без-храмни!“, казват наши сънародници от германския град Щутгарт, които искат да съградят свои си православен храм. 

16195591_1418909331453206_852185152707747763_nКъм момента нашата църковна община там, с благословението и подкрепата на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, преговаря интензивно с управата на католическата църква в Щутгарт за конкретно предложение за предоставяне на храм. Храмът се намира в Щутгарт на адрес: Zuckerbergstr. 11, Stuttgart-Steinhaldenfeld и не се използва от години.

„Това е една чудесна възможност за българската общност в Щутгарт и околностите да се сдобие със свой храм! В началото за известен пробен период храмът ще ни се предоставя под наем с възможност в бъдеще да бъде закупен“,

казват още сънародниците ни.

От църковната общноста там апелират към всички да участват, всеки според възможностите си, в дарителската акция „Българска църква в Щутгарт“.

Вашите дарения за български храм в Щутгарт може да направите на следната банкова сметка:

BULGARISCHE ORTHODOXE KIRCHE STUTTGART e.V.
IBAN: DE87 6005 0101 0002 1418 02
BIC: SOLADEST600
Verwendungszweck: „Bulgarische Kirche in Stuttgart“

За Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...