Начало / Новини / Археолози откриха крепост от времето на библейските царе Давид и Соломон

Археолози откриха крепост от времето на библейските царе Давид и Соломон

В долината Тимна в Ираел археолози откриха руини на древна крепост от времето на библейските царе Давид и Соломон включително и вещи на хора, което показва добре организирана защита на града, както и голямото значение на търговията между далечните селища. 

За откритието разказва The Journal of Archaeological Science: Reports. Крепостта е датирана и е от X век пр. Хр., учените предполагат, че тя се намира до мините на цар Соломон. „Във Стария Завет няма описание на медните лагери, но в нето се разказва за военен конфликт между Израил и Едом в долината Арава“, казва доктор Ерез Бен-Йосиф, лидер на екипа, който се занимава с разкопките. 

Както той съобщава в това време медта била рядък и трудно обработваем материал и борбата за него довеждала често и до военни действия. Съдейки по укрепленията Соломон е бил често във военен конфликт. Учените също така са установили, е животните в крепостта са хранени с първокласна храна включваща сено, грозде и др., които са се доставяли от Средиземноморието, предполагат те.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...