Начало / Новини / Патриарх Неофит не е подписвал заповед за борба с ало-измамниците

Патриарх Неофит не е подписвал заповед за борба с ало-измамниците

Българският патриарх Неофит не е издавал или подписвал заповед за борба с ало-измамниците, съобщиха от „връзки с обществеността“ при Св. Синод.

„Във връзка с разпространяваща се информация, че „със заповед на Патриарха Църквата обяви война на ало-измамниците” ви уведомяваме, че информацията не е коректна. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит не е подписвал подобна заповед нито в качеството му на патриарх и председател на Светия Синод за диоцеза на БПЦ-БП, нито в качеството му на Софийски митрополит за диоцеза на епархията“, уточняват от отдела. 

Оттам уточняват, че има внесено предложение за участие на БПЦ в широкомащабна кампания срещу телефонните измамници, което предстои да бъде разгледано на предстоящо заседание на Синода. „Както обикновено, когато става въпрос за общественозначими инициативи на БПЦ и решения на Светия Синод, ще бъдете своевременно информирани“, поясняват още от Св. Синод. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Ремонтираха основно църква в Лом

Празнична света литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил в основно ремонтирания и обзаведен храм ...