Начало / Uncategorized / Бдение организират в столичния храм „Св. Андрей Първозвани“

Бдение организират в столичния храм „Св. Андрей Първозвани“

Бдение организират духовниците от столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ в навечерието на празника на св. Григорий Богослов, който се чества на 25-ти януари.

Бдението ще започне от 18 часа и ще продължи до към 22 часа, за да може всички, които са на работа на следващия ден да могат да присъстват на бдението, без то да им създаде проблем в ежедневните дела, каза за „Добротолюбие“ отец Стилиян Табаков. В бдението ще се включат свещеници от столицата, като се очаква и Браницкият епископ Григорий също да присъства.

Бдението е своеобразно продължение на традицията положена в този хръм от предишния председател ставрофорен иконом Иван Касабов. През годините храмът стана духовно средище за всички онези християни, които обичат всенощните богослужения.

Новият председател на храма отец Стилиян Табаков също е решил тази тредиция да не секва, а напротив – да бъде продължена, та в столицата ни да си отслужват такива богослужения, които са полезни за всичките й обитатели. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...