Начало / св. Отци / Как да се предпазите от някой, който прави черна магия?

Как да се предпазите от някой, който прави черна магия?

Магията действа само там, където няма молитва и твърда надежда на Господ. При тези, които се молят и имат твърдо упование в Бога, магията е безсилна.

При мен идваше една жена, завършила политология, но за удивление беше дълбоко вярваща. Тя се омъжила за човек, който бил вече женен веднъж. Той бил лекар по професия, но първата жена го напуснала месец след сватбата. Този мъж имал по-голям брат, също лекар, който три пъти се женил. Всички жени го напуснали и той решил повече да не се жени. Майка им също била лекар, професор в медицинския факултет, но се занимавала с черна магия. Тя живеела със сестра си и рядко идвала при синовете си. И ето, веднъж дошла при по-малкия син, виждало се, че е нещо ядосана.

Изведнъж, обръщайки се към снахата, казала:

„Предната жена за месец я изгоних, а с тебе никак не мога да се справя”.

Младата жена била вярваща и магиите на свекървата не ѝ причинявали никаква вреда. Тя пращала бесовете да досаждат на снахата, за да напусне сина ѝ, но те не можели даже да се приближат до нея, защото била молитвеница, предана на Господа, вярвала, че Той е неин защитник. И врагът се връщал върху майката и тя не можела да си намери място. Дошла до там, че нападала сина си с думите: „Още ли обичаш това свое дете?”. „За Бога, майко, как може бащата да не обича сина си?”. „Все още го обичаш?” Тя е омагьосвала своя син, за да му омръзнат и жената, и детето.

Един ден мъжът се връща вкъщи със сълзи на очи и казва:

„Вярваш ли ми, че краката не ме носят вкъщи. Зная, че майка ми прави всичко това, но какво мога да направя?”

Той не бил възпитан да се моли на Бога и на него му действали магиите, а на жена му – не. Виждате какво значи молитвата. Когато има твърда вяра в Господ, магията нищо не може да направи. Врагът се връща и отмъщава на този, който го е пратил.

Старецът Тадей Витовнишки

За Ангел Карадаков

Виж още

Свети Нектарий Егински за изборите

При гласу­ване избирайте добра душа, безупречно сърце, любезен християнин, изпълнен с мъдрост, безпристрастен, благороден. През ...