Начало / Новини / Руският патриарх Кирил посети болница

Руският патриарх Кирил посети болница

На 7 януари, когато Руската православна църква отбелязва Рождество Христово по стар стил, Московският и на цяла Русия патриарх Кирил посети болницата „Св. Алексий“ в Москва.

Негово Светейшество патриарх Кирил разговаря с пациентите и персонала на лечебното заведение и поздрави вярващите по случай Рождество Христово. Патриархът каза, че първото му посещение в болницата след избирането му за патриарх е оставило в него лошо впечатление, защото болницата не е била достатъчно подпомагана. „Аз разбрах, че от една страна това свято дело, трябва да се поддържа и развива. От друга страна нямаше достатъчно материали и човешки ресурс, с който болницата посветена на св. Алексий е могла да реши стоящите пред нея задачи и да осъществи медицинската грижа на хората в рамките на църковното социално дело“, казва патриарх Кирил. 

„През последните години болницата е преминала през трудни етапи на развитие. Днес видях в болницата съвършено друга картина. Видях млади хора и хора на средна възраст, професионалисти, които честно се трудят и помагат на хората да получат изцеление. Тези пациенти, които са тук получават физическа и духовна подкрепа. Видях прекрасно обновени и модерни съоръжения със съвременно оборудване. В болницата работят високо квалифицирани лекари и болницата е едно модерно лечебно заведение в Москва“, подчерта патриарх Кирил. 

По информация на Православие ру. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Ловчанска митрополия издаде нова книга – „Благодатни дарове и благодатни хора“

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар излезе новата книга на Ловчанска ...