Начало / Новини / Руската православна църква одобри молитвено последование при извършен аборт

Руската православна църква одобри молитвено последование при извършен аборт

Св. Синод на Руската православна църква по време на традиционна си сесия в края на годината е одобрил молитвено последование при извършен на аборт, съобщава Православие. ру.

В Молитвата извършилите аборт се молят Господ Иисус Христос да прости греховете им и да даде покой на душите на убитите дечица.

На Твоята щедрост и на Твоята милост се уповаваме и със сълзи молим: благоутробне и всемилостиви Господи, прости и помилуй нас, които се отдръпнахме от Твоята любов, евангелския закон отхвърлихме, със страстите ослепихме ума си и децата си в безумство убихме.

Се казва в молитвата. Тя завършва с призива:

О, многомилостиве и дълготърпеливе Господи! По молитвите на Пречистата Твоя Майка, нашата Владичица Богородица и Приснодева Мария и всички светии и най-много по ходатайството на светите младенци мъченици във Витлеем, убити от Ирод, дай ни време за покаяние, та по Твоите заповеди да поживеем и да се освободим от бъдещите вечни мъки и с блага надежда и истинска увереност към тамошния мир да идем, прославяйки Безначалния Твой Отец, с Който си благословен, с Пресветия и Благ и Животворящ Твой Дух, сега и винаги и във вечните векове. Амин. 

Цялото молитвено последование може да изтеглите от тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе от печат книгата „Ръкописното предание на текста на Новия завет“

В лекциите и упражненията по дисциплината „Тълкуване на Свещеното Писание на Новия Завет“ студентите в ...