Начало / Новини / Патриарх Неофит възглави празничното богослужение за Бъдни вечер

Патриарх Неофит възглави празничното богослужение за Бъдни вечер

Българският патриарх Неофит възглави празничното богослужение за Бъдни вечер в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. 

И тази година, в очакване на святата нощ на Рождеството ние сме заедно, за да свидетелстваме с вярата си за откриването на великата тайна на благочестието: „Бог се яви в плът” (1 Тим. 3:16). Сам Той – Творецът и Промислител на всичко съществуващо – влезе като човек в сътворения от Него свят и възприе пълнотата на човешката природа, за да я излекува от греха и смъртта и да даде възможност на човека да се завърне във висотата на своето божествено призвание”, каза в словото си Негово Светейшество.

Патриарх Неофит подчерта, че трябва „да възрастваме в Божията любов и в богоподражанието, към което сме призвани чрез Божията благодат“. Молитвено участие в предрождественската богослужба взеха участие президентът на РБългария г-н Росен Плевнелиев, г-н Емил Велинов – директор на дирекция „Вероизповедания“ при МС на РБългария и други официални гости. Утре от 9,30 часа ще започне и тържествената св. Божествена литургия по повод славното Рождество на Спасителя.

Снимки: Официален сайт на Св. Синод

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...