Начало / Uncategorized / Три чудеса, които са станали на Рождество Христово

Три чудеса, които са станали на Рождество Христово

Рождество Христово е изключително топъл празник, по време на който всички ние, като деца стоим в очакване на чудо. И Господ, като любящ баща, Който ни утешава ни изпраща чудеса.

През 2014г. порталът Рravoslavie.ru публикува писма на свои читатели, в които се разказва за чудеса, които са им се случили по време на Рождество Христово. Предлагаме Ви част от тях.

Елена

От детство бях много болна. Когато пораснах лекарите казаха, че няма да имам деца. Не съм се надявала на нищо. През 1992 година, в нощта преди Рождество с една позната се разхождахме из града. Аз вървях и около снежните преспи, звездите блестяха. Чисто и спокойно – колко необичайно.

Изведнъж, сред цялата тази красота чух глас, сякаш на моята душа, но като че ли от по-горе: „чакай своето дете!“ Това е, аз бях втрещена. И след два месеца аз срещнах един добър човек. Оженихме се и имаме две деца. Това е истинско чудо! Благодаря на Бога !!!

Наталия

Със съпругът ми се разведохме, той е наркоман. Няма да описвам живота си – и така става ясно … работя като учител, имам двама сина и майка. Нямах достатъчно пари, имах дългове. Уморен бях и се  измъчвах …

И по Рождество  отидох в църквата с децата. Плачех: няма пари, изнемогвам. Молех: „Господи, изпрати ми съпруг, който да ми помага за децата, о, колко е трудно!“

И така, от сърце се молех. След известно време се запознах с чужденец, оженихме се и отпътувахме за чужбина. И мъжът ми ми помага за синовете ми, станах вярваща и ходя в храма. Роди ни се дъщеря, сега е на единадесет години. Това е чудо !!!

Денис Козлов

Бих искал да споделя своята прекрасна история, която се случи на Рождество. Рождество Христово за мен носи много свежи и приятни спомени, които най-вероятно ще бъдат с мен завинаги!

На този ден, преди две години, за първи път отидох в църквата, в град Манчестър, който е в северната част на Англия. И, както се е случило, не само с мен, но и с много хора преди мен, аз реших да остана там.

Аз отидох с ежедневните си проблеми, с надеждата, че Господ ще ми помогне. Винаги съм вярвал в Бог, бе достатъчно само да зная, че Той съществува, но това което се случи на този празник – аз почувствах присъствието на Господа с цялото си същество! Това е неописуемо чувство на радост и любов към всички останали и непознат за мен хора! Не знаех какво ще се случи с мен, аз не мислех за това какво ще се случи с мен там, на място, непознато – всичко това изглеждаше далечно и ненужно.

Излязох от храма съвсем друг човек с чувство на такава лекота и любов към всички. Това наистина е чудо, чудо, което се случи по време на този щастлив ден на Рождеството на нашия Господ Иисус Христос!

На следващия ден реших не само проблемите с работата, но забравих за пушенето, с което злоупотребявах преди. Но най-важното е, че пристъпих  към вярата и започнах да променям живота си.

За Николина Александрова

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...