Начало / Новини / Какво е посланието на Рождество Христово, както и как се заражда празнуването му – брой 8 на „Православието днес“

Какво е посланието на Рождество Христово, както и как се заражда празнуването му – брой 8 на „Православието днес“

Доживяхме отново да отпразнуваме светлия християнски празник Рождество Христово. В специалния празничен брой на предаването ни „Православието днес“, сме ви подготвили:

  • Интервю с иконом Кирил Попов, свещеник в столичната църква „Св. Неделя“ и диригент на Свещеническия хор. С него разговаря Ася Банкова за празнуването на Рождество, комерсиализацията на празника и това как трябва да го приемаме и празнуваме, както и какви послания отправя Църквата в тези дни.
  • Заедно ще чуем Патриаршеското и синодално рождественско послание от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.
  • В историческата ни рубрика Божин Дончев ще ни разкаже повече за това как се е зародил празникът на Христовото рождение, както и коя е истинската дата за празнуване на така светлия празник. 
  • В неделната проповед пък столичният свещеник Йоан Карамихалев ще ни разясни евангелското четиво, което се чете на празника Рождество Христово.

Това и още любопитни неща очаквайте в празничния брой на „Православието днес“. Броя очаквайте в неделя сутрин.

Екип на „Добротолюбие“

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес е празникът на света великомъченица Марина

Девойката Марина била дъщеря на езически жрец в Антиохия Писидийска (ІІІ в.). Баща й я ...