Начало / Новини / Духовници от Петрич осветиха паметник на жертвите във войните и на комунизма

Духовници от Петрич осветиха паметник на жертвите във войните и на комунизма

Над 150 души се събраха в петричкото село Капатово за откриването на паметник на падналите във войните за обединение на България и на жертвите на комунизма, предава КМЕТА.бг

Паметният знак е дело на Инициативен комитет „Кръстьо Хаджииванов”, Съюза на репресираните от комунизма в България и благоевградския общественик  Иван Хаджииванов. Той бе осветен и благословен от протойерей Михаил Хаджииванов, служещ в Катедралния храм в гр. Петрич „Успение Богородично“. С кратко слово той се обърна към събралите се и им благодари за инициативата, за поставянето на паметника, както и за това, че паметта на стотиците жертви и от войните, и от безбожния атеистичен режим, няма да бъдат забравена.

Почетни гости на събитието бяха депутатът от ВМРО и Патриотичния фронт Атанас Стоянов, кметът на община Петрич Димитър Бръчков, Стоян Груйчев,  представител на президентството на Република България. Свещениците Михаил Хаджииванов и Стоян Апостолов извършиха свето богослужение пред паметника, а благоевградският актьор Николай Кимчев изпълни рецитал с избрани патриотични стихове.

%d0%bf%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%be-1

За Ангел Карадаков

Виж още

Завърши първият прием на ученици в Софийската духовна семинария

На 6 юли в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” се проведе първият прием на ...