Начало / Новини / Посрещнаха митрополит Киприан на границана на Старозагорска епархия

Посрещнаха митрополит Киприан на границана на Старозагорска епархия

В 15:30 часа на границата на Старозагорска епархия бе посрещнат новия митрополит Киприан. От името на духовниците го приветства протосингелът архим. Богослов.

Днес в 15:30 часа на границата на Старозагорска епархия бе посрещнат новият Старозагорски митрополит Киприан. Той бе приветстван с „добре дошъл“ от протосингела на епархията архим. Богослов, който му пожела дълги и благодатни години да пасе Христовото словесно стадо. 

В 16 часа митрополит Киприан, който придружаван от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний ще се поклони в храм „Св. Богородица“ в гр. Казанлък. Там ще бъде посрещнат от кмета на града, председателя на Общинския съвет, свещеници и богомолния народ.

В 17 часа митрополитът ще бъде посрещнат пред катедралния храм „Св. Димитър“ в митрополитския център гр. Стара Загора, а на следващия ден ще бъде официалната интронизация на новия митрополит, когато от 9 часа ще започне тържествената св. Литургия. 

15622205_1282523551805530_5387915564990828055_n

 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

И тази година Доростолският митрополит Яков ще служи в скалните манастири в местността Канагьол

И тази година Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков ще възглави празничната света Литургия за празника ...