Начало / Новини / Митрополит Антоний подкрепи инициатива за закупуването на първата педиатрична линейка у нас

Митрополит Антоний подкрепи инициатива за закупуването на първата педиатрична линейка у нас

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний подкрепи инициатива за закупуването на първата у нас педриатична линейка. Инициативата е на фотографа Велислава Кайманаканова-Ножарова.

Митрополит Антоний стана първият духовник подкрепил инициативата на известния фотограф Велислава Каймаканова-Ножарова. Идеята на фотографа „Да оставим следи IV“ се провежда за четвърта поредна година и обединява изкуството и благотворителността в името на децата на България. Днес 40 фотографии ще бдат продадени на търг, а събраните пари ще отидат за закупуването на първата педиатрична линейта у нас. 

„Кампанията се зароди случайно. С моята гримьорка Силвия решихме да правим това, което ни харесва, по начина, който ни харесва, без да имаме цензура, без да се съобразяваме с друго мнение… Така започнахме да купуваме кувьози за бебета. Тази година сме съсредоточили усилията си в набиране на средства за първата педиатрична линейка. И не мога да приема факта, че в съвременна България няма такава линейка“,

обяснява пред Flashnews, Ножарова.

30По думите на фотографа, митрополит Антоний е „първият човек, който се е запознал чрез общи познати с каузата и поиска сам да се включи и то с чиста душа и сърце“.

„Смият той е много интересен като човек и аз съм горда, че успях да опозная и този вид духовенство, което мислех, че не съществува. Един съвременен човек, смел да се включи в кампанията. Оказа се, че реакциите са превъзходни и първоначалното притеснение вече отмина. Около него витае завладяваща енергия. И те предразполага да говориш с него, да му вярваш“, обяснява Велислава.

Иначе самият търг ще се ще се проведе на 14 декември от 19:30 часа в „Перото“ в НДК.

За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе от печат книгата „Ръкописното предание на текста на Новия завет“

В лекциите и упражненията по дисциплината „Тълкуване на Свещеното Писание на Новия Завет“ студентите в ...