Начало / Новини / Ямболска църква е сред номинираните за „Сграда на годината 2016“

Ямболска църква е сред номинираните за „Сграда на годината 2016“

Ямболската църква „Успение на Пресвета Богородица“ е сред номинирате за ежегодния конкурс „Сграда на годината“. Храмът е изграден изцяло с дарения. Разположен е в сърцето на кв. Аврен. Това е първият нов православен храм в Ямбол повече от век насам.

Храмът участва в раздела за паметници на културата. Конкурсът е учреден през 2002 година, това е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година.

Най-значимите реализации в България, получили разрешение за ползване през годината, кандидатстват и преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности. Церемонията по връчването на наградите се провежда на официална гала вечеря през месец декември, която събира водещите инвеститори, строителни компании, архитекти и други участници в строително-инвестиционния процес.

Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството – КСБ, КАБ, САБ, КИИП. Медиен партньор на събитието е БНТ и церемонията по награждаването на победителите в конкурса се излъчва по БНТ1 и “БНТ Свят”.

Снимки: buildingoftheyear.bg

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Започната е подготовка по превръщането на „Св. София“ в джамия

След подписването на указа за превръщането на „Св. София“ отново в джамия от турския президент ...