Начало / Новини / Митрополит Йоан изрази съболезнования към близките на загиналите в с. Хитрино

Митрополит Йоан изрази съболезнования към близките на загиналите в с. Хитрино

Ръководството на Варненската и Великопреславска митрополия изказва своите най-искрени съболезнования към близките на загиналите от с. Хитрино, става ясно от разпространен до медиите и обществеността съболезнователен адрес. 

„Призоваваме духовенството от Варненска и Великопреславска епархия в утрешния ден да отслужи заупокойна молитва (трисагии) за починалите. Нека в следващите дни отправим усърдни молитви Бог да упокои душите на починалите в селенията на праведните! Бог да ги прости!“, се казва още в адреса. 

До момента има потвърдени данни за петима загинали и 27 ранени заради експлозията на влакови цистерни с газ, съобщават от МВР. Продължават действията на близо 200 пожарникари, спасители и полицаи за овладяване. На терен работят 22 пожарни екипа от Шумен, Разград, Търговище, Варна, Русе и В. Търново, които приоритетно охлаждат обърнатите цистерни, погасяват възникналите пожари и извършват издирване за пострадали хора, съобщава offnews.

В селото са нанесени материални щети на над 50 къщи и други обществени сгради. Започнало е изтегляне на част от дерайлиралите вагони, очаква се около 13 часа на мястото на инцидента да пристигнат и кранове на БДЖ, с които да бъдат вдигнати обърнатите цистерни.

Снимка: www.dnes.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Показват изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ на 15 август

Постерната изложба „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ ще бъде представена на 15 август, ...