Начало / Новини / Грузинският патриарх благослови български деца

Грузинският патриарх благослови български деца

Икона от царевична шума подариха българчетата на грузинския патриарх

Патриархът на Грузия Илия II благослови малките таланти от сдружение „Духовно огледало“ и всички деца на България. Той прие на аудиенция в резиденцията си в Тбилиси българската делегация, водена от председателя на „Духовно огледало“ Татяна Костадинова.

Икона на Светото Семейство, изработена от царевична шума, подариха децата на Негово светейшество Илия II. Те пристигнаха за срещата с него, облечени в народни носии.

Патриархът на Грузия, който е композитор, поздрави малките си гости с музикално изпълнение, чийто автор е. Салонът, в който патриархът прие децата, е своеобразна галерия, където след множеството картини има и две, рисувани лично от Илия II.
„Духовно огледало“ бе на посещение в Грузия, където подреди изложба „Да бъде светлина“ в Държавната детска галерия в Тбилиси. Експозицията от икони, изработени от деца с различни техники, бе открита от посланика ни в Грузия Десислава Иванова, от председателя на „Духовно огледало“ Татяна Костадинова и от директора на Държавна детска галерия Лиа Горгадзе. Жителите и гостите на Тбилиси видяха творбите на българските таланти от 30 ноември до 3 декември. Изложбата бе част от българо-грузински форум, организиран от Евгения Димитрова – българка, живееща в Грузия.

Източник: в-к „Стандарт“

За Ангел Карадаков

Виж още

Започва дарителска кампания за храма в село Голема Раковица

Недалеч от София, в полите на Средна гора, на хълма срещу увековечената в разказа на ...