Начало / Новини / Благоевградската църква „Св. Николай” отбеляза днес своя храмов празник

Благоевградската църква „Св. Николай” отбеляза днес своя храмов празник

Благоевградската църква „Св. Николай” отбеляза днес своя храмов празник. Църквата се намира в кв. „Грамада” и за поредна година събра много вярващи от целия град.

Светата Литургия бе отслужена от енорийския свещеник Светослав Кючуков, който в проповедта си обърна внимание на добротворството на св. Николай и пожела всички да следваме неговия пример.

        След службата, по традиция,  бе раздаден рибен корбан на десетки миряни. Енорията при храма вече се  е погрижила за рождественското настроение, като в храма е поставена ясла с младенеца, фотокът и други изненади за малки и големи.

     Църковното настоятелство предвижда от тази седмица към храма да заработи социална кухня за бедни. Тя ще предоставя топла храна  всяка неделя на предварително одобрени нуждаещи се хора.

 Всеки може да дари продукти за социалната кухнята към храма  или да се включи с доброволен труд по примера на обичания св. Николай Мирликийски Чудотворец.

За Ангел Карадаков

Виж още

Стажантска педагогическа практика на студенти от Богословския факултет на Софийския университет

За академичната 2023/2024 година съгласно сключения договор за провеждане на педагогическа практика на студентите от ...