Начало / Новини / Благоевградската църква „Св. Николай” отбеляза днес своя храмов празник

Благоевградската църква „Св. Николай” отбеляза днес своя храмов празник

Благоевградската църква „Св. Николай” отбеляза днес своя храмов празник. Църквата се намира в кв. „Грамада” и за поредна година събра много вярващи от целия град.

Светата Литургия бе отслужена от енорийския свещеник Светослав Кючуков, който в проповедта си обърна внимание на добротворството на св. Николай и пожела всички да следваме неговия пример.

        След службата, по традиция,  бе раздаден рибен корбан на десетки миряни. Енорията при храма вече се  е погрижила за рождественското настроение, като в храма е поставена ясла с младенеца, фотокът и други изненади за малки и големи.

     Църковното настоятелство предвижда от тази седмица към храма да заработи социална кухня за бедни. Тя ще предоставя топла храна  всяка неделя на предварително одобрени нуждаещи се хора.

 Всеки може да дари продукти за социалната кухнята към храма  или да се включи с доброволен труд по примера на обичания св. Николай Мирликийски Чудотворец.

За Ангел Карадаков

Виж още

Обраха църква между Банско и Добринище

Видеоклип, публикуван във Facebook, разкрива кражба в храма „Свети Георги“ между Банско и Добринище, пише сайтът dunavmost.com.  Събитието се е ...