Начало / Новини / Детски празник по повод награждаването на участниците в тазгодишния конкурс за детска рисунка „Бъди творец“

Детски празник по повод награждаването на участниците в тазгодишния конкурс за детска рисунка „Бъди творец“

За трета поредна година с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний Българската православна църковна община „Св. Кирил и Св. Методий“ в Хамбург  проведе конкурс за детско творчество.

Под надслова „Бъди творец” малките художници представиха своето виждане за Сътворението на света. Картините на участниците изненадаха журито с невъобразимо богатство от мотиви, цветове и идеи. За това изборът на лауретатите не беше никак лесен. Тъй като през 2017г.  енорията в Хамбург отбелязва 10 години от създаването си, в тазгодишния календар освен 12-те картини за месеците, бяха поместени още 12 от чудесните творби.

14900581_1530562316957595_7965978629541609033_nНа 4-и декември от 16:00 часа на адрес Shanghaiallee 12, Хамбург 20457 Хамбургската енория кани малки и големи да отпразнуват заедно току-що излезлия от печат нов календар. Всички деца, които изпратиха рисунки за конкурса „Бъди творец”, ще получат награди и са сърдечно поканени да присъстват на празника заедно със своите приятели и родители. Онези от тях, които нямат възможността да пропътуват толкова километри до Северна Германия, ще получат заслужените си подаръци по пощата. Освен това, през предстоящата 2017 ще бъде организирано тържество и в България.

Oтец Кръстин ще открие празника идната неделя с молебен за децата и ще раздаде подаръците на участниците в конкурса. След това доброволци от енорията са подготвили за децата и възрастните празнична програма, в която е включена изложба на всички участвали творби с представяне на календара за 2017 г. 

Сцена с пиано ще очаква всички малчугани да се включат в импровизиран детски концерт – кой както може – с песничка, стихче, изпълнение на инструмент или просто с пляскане, с барабанче или дървена лъжица.
За децата, които не искат да се изявяват на сцената – а и за всички останали – ще има работилничка за коледни играчки от плъстена вълна, шишарки, жълъди и всякакви други интересни предмети. А онези, които предпочитат тихо да се сгушат и да слушат, ще чуят историята за наближаващото Рождество Христово и ще я видят в картинки.

Текст: Люба Карабаджакова 

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...