Начало / Новини / Почина църковният певец Иван Обрешков

Почина църковният певец Иван Обрешков

Днес на 27 годишна възраст е починал богословът и изявен църковен певец Иван Обрешков. По информация на близките му, той е починал от инфаркт, като няколко дни преди да почине е бил и на хемодиализа. 

Иван е роден на 7 юни 1989 г. в гр. Сливен, завършва Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“, а след това и Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“. Доскоро той беше певец в няколко столични храма, като редовно изпълняваше послушанието на църковен служител. В мислите и чувствата на всички, които го познаваха той ще остане, като верен приятел, изряден певец и църковен служител. 

Опелото на Иван ще бъде отслужено утре в гр. Сливен, а по информация на сайта „Двери“, Сливенският митрополит Йоаникий е заявил, че наред с отеческата си молитва за покойния ще поеме и разноските по погребението на му.

Публикуваме един от последните му постове в социалната мрежа фейсбук и видео с изпълнение на песнопение от него. 

„Трябва да се върна, но не в света, а в Църквата – Една и то Православната, а не да се скитам в света“. 

Изказваме и съболезнования към сестра му Женя Обрешкова, която също е завършила богословие, както и към близките му. Екипът на „Добротолюбие“ се присъединява към скръбтта им. Бог да го прости! Вечно ще го помним!

За Ангел Карадаков

Виж още

Младите хора имат нужда от молитва и духовно напътствие

Румънският патриарх Даниил отправи послание по повод новата 2022-2023 учебна година, съобщава сайтът orthodoxianewsagency.gr. В обръщението ...