Начало / Новини / Патриарх Неофит подкрепи кампания за насърчаване на раждаемостта

Патриарх Неофит подкрепи кампания за насърчаване на раждаемостта

Негово Светейшество патриарх Неофит благослови кампанията „Направи го за България“, организирана от Движение за национална кауза и с подкрепата на bTV.

Пред председателя на ДНК Андрей Арнаудов Българската православна църква се ангажира да подкрепи инициативата. В събота, 3 декември, от 11 ч. ще бъде даден и официален старт на инициативата. На специално събитие в Sofia Ring Mall ще бъдат разкрити популярните личности, които може да станат кръстници на децата, заченати през 2016 година.

Посетителите на търговския център ще имат възможността да се запознаят с любимците си и дори да се снимат с тях на специален фотокорнер. „Аз съм изключително щастлив, че кампанията тръгва с благословията на БПЦ и със силното рамо на bTV Media Group. Партньорството с най-влиятелната медийна група у нас се случва не само заради работата ми като продуцент.

bTV има десетилетна история в партньорствата за важни каузи. Отличията и резултатите в тази посока са налице. Затова се надявам, че заедно можем да постигнем първата голяма стъпка към преодоляване на отрицателния прираст“, заяви Андрей Арнаудов. Медийни партньори на кампанията са още и в. „Стандарт“, списание „9 месеца“ и BG-Mamma. Кампанията „Направи го за България“ е отворена за двойките, заченали през 2016-а. Бъдещите родители трябва да качат на facebook.com/dnknpo с хаштаг #pravimgozabg селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или фотос на вече родено бебе.

За всяка споделена бременност ДНК ще осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“ за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми. През 2017-а ДНК ще организира и най-голямото кръщене в съвременната история на България.

Източник: в-к „Стандарт“

За Ангел Карадаков

Виж още

Младите хора имат нужда от молитва и духовно напътствие

Румънският патриарх Даниил отправи послание по повод новата 2022-2023 учебна година, съобщава сайтът orthodoxianewsagency.gr. В обръщението ...