Начало / Новини / За поста, познанието, стремежа за спасение говорим в брой 3 на „Православието днес“

За поста, познанието, стремежа за спасение говорим в брой 3 на „Православието днес“

Уважаеми читатели, представяме ви брой 3 на седмичното ни предаване „Православието днес“. В началото на тази седмица започна Рождественският пост. Време, в което отново можем да се потопим в размисли за себе си и Бога и да направим преценка на живота си. 

За да си поговорим за тези неща, както и за предстоящото Рождество Христово се срещаме с отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската св. митрополия. В предаването той каза, че „на нас ни се даде надеждата и радостта, че човечеството няма да бъде в тлението, а точно обратното. Онова, което ще извърши Младенецът, когато възрастне и стори чудото на Възкресението ще ни освободи от смъртта“. 

Отец Ангел каза още, че за събитията, които са толкова важни за нас се изисква и подготовка, каквато е постът. По думите му в тези периоди, като Рождественския пост, ни се дава време за стремеж към спасение и да потърсим радостта на духовното отхвърляйки светските страсти. 

Във втората част на предаването продължаваме с темата за живота и делото на Екзарх Йосиф, като говорим за избирането му за Ловчански митрополит. 

Приятно гледане.

Екипът на „Добротолюбие“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...