Начало / Новини / За поста, познанието, стремежа за спасение говорим в брой 3 на „Православието днес“

За поста, познанието, стремежа за спасение говорим в брой 3 на „Православието днес“

Уважаеми читатели, представяме ви брой 3 на седмичното ни предаване „Православието днес“. В началото на тази седмица започна Рождественският пост. Време, в което отново можем да се потопим в размисли за себе си и Бога и да направим преценка на живота си. 

За да си поговорим за тези неща, както и за предстоящото Рождество Христово се срещаме с отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската св. митрополия. В предаването той каза, че „на нас ни се даде надеждата и радостта, че човечеството няма да бъде в тлението, а точно обратното. Онова, което ще извърши Младенецът, когато възрастне и стори чудото на Възкресението ще ни освободи от смъртта“. 

Отец Ангел каза още, че за събитията, които са толкова важни за нас се изисква и подготовка, каквато е постът. По думите му в тези периоди, като Рождественския пост, ни се дава време за стремеж към спасение и да потърсим радостта на духовното отхвърляйки светските страсти. 

Във втората част на предаването продължаваме с темата за живота и делото на Екзарх Йосиф, като говорим за избирането му за Ловчански митрополит. 

Приятно гледане.

Екипът на „Добротолюбие“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...