Начало / Новини / Ново православно радиопредаване стартира от утре

Ново православно радиопредаване стартира от утре

Всяка събота и неделя по два часа столичният свещеник Методи Корчев ще говори за православието, духовността и църквата. „Срещи с Православието“ е името на новото предаване, съобщава Софийска митрополия.

Предаването се излъчва по фолклорното радио „Зорана“ с благословението на Българския патриарх Неофит. То ще бъде с катехизаторска цел. С ежеседмична проповед за предстоящия голям църковен празник или за предстоящата неделя о. Методий ще приобщава слушателите към Евангелските ценности и към дълбокото значение на Господските, Богородичните, ангелските и светийските празници. В предаването ще звучи и православна църковна музика, а също така ще бъдат представяни православни книги и издания.

Първото излъчване на радиопредаването „Срещи с Православието“ е посветено на Рождественския пост и в него гостува ставр. ик. Ангел Ангелов – протосингел на Софийска св. митрополия и предстоятел на древния столичен храм „Св. София Премъдрост Божия“. Водещият на предаването о. Методий Корчев е подготвил за слушателите още и проповед за предстоящия празник на християнското семейство и християнската младеж Въведение Богородично (отбелязван от Православната Църква на 21 ноември).

Предаването „Срещи с Православието“ ще е двучасово и ще се излъчва:

– всяка събота от 18,00-20,00 ч.

– всяка неделя от 10,00-12,00 ч. (повторение).

Радио „Зорана“, уебсайт – http://zorana.bg Радиочестота 87.6 MHz

За Ангел Карадаков

Виж още

Спомен за дядо Добри – шест години от неговата кончина

Днес се изпълват шест години от кончината на дядо Добри, който ще остане в историята ...