Начало / чудеса / Чудесата стават с Божия помощ и посредничеството на светиите, за какъвто аз чувствам митрополит Борис

Чудесата стават с Божия помощ и посредничеството на светиите, за какъвто аз чувствам митрополит Борис

За мен митрополит Борис е свят човек и макар, че още не е канонизиран, той е богоизбрана личност с която не случайно са се случили много неща.

Той е бил дъл- боко във вярата и Божия промисъл го е водил да стигне до този венец, който е заслужил пред Бога. Аз го почитам като светец и ползвам помощта му. Работя в аптека и хора, които идват притеснени или изпаднали в различни ситуации, изпращам да запалят свещичка на гроба му и да се помолят за помощ и разрешение на проблемите. Мога да ви разкажа следния случай – на мъжа ми първи братовчед живее в Герма- ния и е женен за германка. Сина му е женен вече 14 години и нямаха деца. Веднъж на празника на светите братя Кирил и Методий дойдоха на гости и аз им казах :

„Кирчо, добре сме се събрали да хапнем да пийнем, но тук сме близо до църквата, да отидем в храма и да се помо- лим пред Господа, защото така е приличен празника с молитва. Той ми отговори: ”Добре, но нали знаеш, ние сме поколение възпитани от комунизма, да ни прощава Господ..” Послушаха ме – отидохме с мъжа ми, братовчед му и неговата жена в църквата “Въведение Богородично”.

Аз им казах: когато идвате в този храм да не пропускате да се помолите на гроба на дядо Борис, защото той е свята личност и една приятелка ми разказа, че се случват чудеса. Сега ще ви разкажа нейния случай : нейна близка жена, местна гражданка, известна лекаркагинеколожка от Благоевград се разболяла от рак. Моята приятелка ми каза, че като разбрала за болестта всеки ден ходила на гроба на митрополит Борис и се молела за нейното здраве. Попитах я от къде е толкова близка с болната и тя ми каза, че децата им са учели в един клас и много се разстроила за това как тя ще си остави децата.

И така станало чудото, жената е жива и здрава, а моята приятелка дори не и е казала за горещите си молитви пред гроба на дядо Борис. Когато бяхме с тези хора влязохме в храма и се помолихме при гроба на митрополит Борис. След една година те пак дойдоха, но не можахме да се видим, чухме се по телефона и жената на братовчед ни каза: „Чакай, чакай да кажа нещо на Ангелина, аз когато бяхме на гроба на този човек се помолих за моя син и те сега си имат момиченце кръстиха го Вяра.“ Ето така стават чудесата с Божия помощ и с посредничеството на светиите за какъвто аз чувствам митрополит Борис.

Автор: Ангелина Петрова, фармацевт от Благоевград

Източник: в-к „Кандилце“, Брой 3, Година I 

За Ангел Карадаков

Виж още

За едно чудо на св. Порфирий Кавсокаливит

През пролетта на 1995 г. Елени Констандулаки от Ханя (о. Крит), завършила Белградския богословски факултет, ...