Начало / Новини / ЛГБТ нападат Кипърския архиепископ

ЛГБТ нападат Кипърския архиепископ

Кипърската ЛГБТ група за правата на човека АССЕРТ  обяви Ариепископ Хризостом за проводник на езика на омразата и се обяви за пълно разследване на последните му коментари относно изучаването на православните ценности от деца, пише сайтът „Сайпръс уикли”.

В интервю за местна телевизия, архиепископът разкрива, че в следващите години Църквата ще прави опити в създаването на своя образователна система с детски градини и пълен училищен курс на обучение.

В предаването предстоятелят на Кипърската църква  правилно нарича хомосексуализма грях и допълва, че „това не е нещо нормално. То е противоестествено.” В образователните учреждения на Църквата, отбелязва още Архиепископът, целта ще бъде изграждането на личнотта с нравственост и „ще се отклоняват от влиянието на хомосексуализма.”

В отговор АССЕРТ обявават, че: „Ще сигнализираме Главния прокурор на републиката за нарушение на Наказателния кодекс, в частта му отнасяща се за разпространяване на омраза срещу хората с различна сексуална ориентация или полова идентичност.” От групата също искат да се разследва и телевизията, която според тях е дала изява за „разпространението на расизъм и реч на омразата.”

По-натам в съобщението си, от групата АССЕРТ, показват своето неразбиране относно Православието: „Моралът и вярата нямат нищо общо със сексуалната ориентация, половата идентичост или половите белези – един човек може да е част от ЛГБТ и в същото време да следва Божиите повели и учение. Нека не забряваме, че и Църквата е създадена, съставена и представяна от хора със страсти.”

И докато групата обвинява Архиепископа в използването на „реч на омразата”, той направи изявление, в което обърна внимание на пътя за спасение на всички хора. И когато е говорел с младежи, които се смятат за хомосексуални, той винаги им казва, че „всички хора трябва да се научат да се борят със страстите.” – подвиг, който е общ за всички православни по пътя на Спасението.

Източник: pravoslavie.ru

Превод: Божин Дончев

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...