Начало / Новини / Празник на Кукленския манастир „Св. св. Козма и Дамян“

Празник на Кукленския манастир „Св. св. Козма и Дамян“

Във вчерашния ден в Кукленския манастир „св. св. Козма и Дамян“ бе извършена тържествена вечерня от Пловдивския митрополит Николай. В проповедта си след богослужението той каза:

„Днес Бог ни ощастливи да се възкачим на това високо в планината място, изкачвайки се над суетата на своето ежедневие и  доближавайки се духовно с молитва до Бога, да се докоснем с душа и сърце, но святите образи на дивните Божии угодници Козма и Дамян – целители, чудотворци, бесребреници, ревностни служители на Бога, на Живия Бог, на Лекаря на лекарите, който изцерява всяка болка и всяка немощ на човека. Отечески и вседушевно ви поздравявам в навечерието на този празник. Пожелавам на населниците на тази св. обител и всички вас благодатното застъпничество на светите безсребреници Козма и Дамян Чудотворци, чиято памет извършваме на 1-и ноември“. 

Митрополит Николай пожела още много здраве, духовни сили и благодат измолена от светите отци Козма и Дамян. Днес празничната литургия възглави Знеполският епископ Арсений, като по време на богослужението бе извършено дяконско ръкоположение. Тържествата завършиха с традиционния водосвет извършван на аязмото до манастира. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Концерт с православни песнопения ще се състои в столичния храм „Св. Параскева“

На 1 октомври в столичния храм „Св. Параскева“ ще се състои тържествен концерт с православни ...