Начало / Uncategorized / Има данни за местонахождението на отвлечените преди три години епископи в Сирия

Има данни за местонахождението на отвлечените преди три години епископи в Сирия

През 2013-та година бяха отвлечени двама епископи, единият православен, а другият от сиро-яковитската църква. За местонахождението им има информация, пише РИА Новости.

„Сирийските епископи, по предварителни данни, са живи и се пазят от терористи в Ракка“, това заяви в сряда, по време на пресконференция, монахиня от манастира на Св. Яков в Сирия.

„Ние получихме информация чрез нашите канали, че двамата епископи са в Ракка и ние се безпокоим за живота им. Молим се те да бъдат освободени преди атаката над Ракка. Искаме да кажем, че много християнски общини се молят ден и нощ за освобождаването на нашите скъпи епископи“, каза още Агнес Мариам Ас-Салиб.

През 2013 година бунтовници заловиха Алепския митрополит Павел от Антиохийската патриаршия и митрополит Григорий Йоан Ибрахим от Сиро-яковитската църква. Те са известни и уважавани духовници в Сирия. През декември миналата година се появи информация за живота им, но информацията остана непотвърдена. Изнасянето на новината за живота на митрополитите отново хвърля светлина и върху терора, който терористичните организации оказват на християнските общности в Сирия. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Нова книга с богословски изследвания по Християнска етика на проф. д-р Иван Панчовски излезе от печат

Нова книга с богословски изследвания по Християнска етика на проф. д-р Иван Панчовски излезе от ...