Начало / Интервюта / Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев: За мен дядо Натанаил бе истински патриот

Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев: За мен дядо Натанаил бе истински патриот

Един от централните площади в гр. Гоце Делчев ще бъде преименуван на името на блаженопочившия Неврокопски митрополит Натанаил.

Това решение е било взето вчера от Общинския съвет в града по предложение на кмета Владимир Москов. Вижте какво каза той специално пред „Добротолюбие“. 

vladimir-moskov-do-momenta-nyama-kak-da-se-postroi-dzhamiya-v-gotse-delchev– Как се роди идеята да преименувате един от площадите в Гоце Делчев на името на дядо Натанаил?

– Ние от доста време мислим по някакъв начин знаково да отбележим големия принос на дядо Натанаил за развитието и утвърждаването на Неврокопската митрополия и така в разговори с граждани и с общински съвестници стигнахме до това решение. Вчера то бе взето единодушно от всички съветници, от 29 – 29 бяха „за“ идеята да се преименува един от площадите в града на името на дядо Натанаил.

– Как жителите на града приеха новината за преименуването?

– Това всичко е ествествено, защото дядо Натанаил е знакова фигура за митрополията, града и епархията. Съвсем естествено с голямо признание и поздравление за делото му. Това е най-малкото, което може да се направи за покойния дядо владика.

– Вие, предполагам, лично познавате дядо Натанаил. Какъв беше той за вас?

– За мен той е един голям патриот, отдаден изцяло на Църквата и държавата, на православието и държавата. 

– Какви са сега отношенията на Община Гоце Делчев с Неврокопска митрополия?

– В отлични отношения сме. Дядо Серафим е възпитаник на дядо Натанаил и ние работим много добре в интерес на хората. Ние ще подкрепим инициативата на Неврокопска митрополия за годишнината от кончината на дядо Натанаил. Ще помогнем и в организацията по отбелязването на тригодишнината от кончината му. 

С Владимир Москов разговаря Ангел Карадаков.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отец Иван Карагеоргиев: Бог ни дава не само повече от това което заслужаваме, но и към което сме се стремяли

От средата на декември до средата на януари месец френската столица Париж стана дом на ...