Начало / Новини / В Русия ще създадат Духовно-просветен център в памет на жертвите от самолетната катастрофа от 2015-та година

В Русия ще създадат Духовно-просветен център в памет на жертвите от самолетната катастрофа от 2015-та година

Духовно-просветен център ще заработи към храма посветен на св. Димитър Солунски, който предстои да бъде изгаден в Санкт Петербург в памет на жертвите от злопулучната самолетна катастрофа над Синай, съобщават от храма.

На 31-ви октомври се навършва една година от най-голямата катастрофа в историята на руските военновъздушни сили. Самолет Airbus A321, който летеше от Шарм ел Шейх до Санкт Петербург, се разби в Синай. На борда на самолета имаше 217 пасажери и седем членове на екипажа.

1476459733Всички загинаха. Разследването за самолетната катастрофа продължава, като една от сновните версии е за експлозия на борда. Полетите на руски самолети до Египет, както и отиването на руски туристи до страната бе преустановено след инцидента и все още не е възобновено, съобщава РИА Новости.

Инициатор за строителството на храма е на местна фондация, която обединява семействата на жертвите на катастрофата. Очаква се на 31-ви октомври да се проведат редица мероприятия в памет на всички загинали.

Източник: РИА Новости

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужен бе маслосвет за Българския патриарх Неофит

На 1 декември в Софийска света митрополия бяха отслужени архиерейска света Литургия и маслосвет за ...