Начало / Uncategorized / Атинският архиепископ Йероним:“Вие разпродадохте имуществото на Гърция, сега искате да сложите ръка и на Православието“

Атинският архиепископ Йероним:“Вие разпродадохте имуществото на Гърция, сега искате да сложите ръка и на Православието“

Атинският архиепископ Йероним остро разкритикува политиката на правителството за дехристиянизация на Гърция: „Вие продадохте и продължавате да продавате съкровищата на Гърция, като нашите железници, нашите пристанища, но нашата родина и Православието ние няма да ви дадем“, съобщава портал Agionoros.

Позовавайки се на ролята на политическите партии в сегашната криза, архиепископът заяви, че е време е да се зададе въпросът: „Може би ние не трябва да подкрепяме партия, а конкретни хора“.

Думите на атинския архиепископ повтарят тези на стареца Паисий Светогорец. На въпроса към него: „за кого да гласуват гърците?“, преподобният казва:“За някой, който е по-близо до Църквата. Не гласувайте за партии, които наричат ​​себе си християнски … Ние не трябва да бъдем разделени по партийна линия. Ние първо обичаме нашата Църква, второ – родината и гласуваме за тези, които посвещават силите си да се борят за тях „.

За Николина Александрова

Виж още

Излезе септемврийският брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, Този брой на списанието излиза с известно закъснение по непредвидени обстоятелства. Излиза обаче ...