Начало / Uncategorized / Атинският архиепископ Йероним:“Вие разпродадохте имуществото на Гърция, сега искате да сложите ръка и на Православието“

Атинският архиепископ Йероним:“Вие разпродадохте имуществото на Гърция, сега искате да сложите ръка и на Православието“

Атинският архиепископ Йероним остро разкритикува политиката на правителството за дехристиянизация на Гърция: „Вие продадохте и продължавате да продавате съкровищата на Гърция, като нашите железници, нашите пристанища, но нашата родина и Православието ние няма да ви дадем“, съобщава портал Agionoros.

Позовавайки се на ролята на политическите партии в сегашната криза, архиепископът заяви, че е време е да се зададе въпросът: „Може би ние не трябва да подкрепяме партия, а конкретни хора“.

Думите на атинския архиепископ повтарят тези на стареца Паисий Светогорец. На въпроса към него: „за кого да гласуват гърците?“, преподобният казва:“За някой, който е по-близо до Църквата. Не гласувайте за партии, които наричат ​​себе си християнски … Ние не трябва да бъдем разделени по партийна линия. Ние първо обичаме нашата Църква, второ – родината и гласуваме за тези, които посвещават силите си да се борят за тях „.

За Николина Александрова

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...