Начало / Uncategorized / Очаквайте в утрешния пилотен брой на „Православието днес“

Очаквайте в утрешния пилотен брой на „Православието днес“

Както ви съобщихме, започваме  ново публицистично  онлайн предаване. То ще се нарича  „Православието днес“.

В предаването имаме намерение да ви запознаем с актуални проблеми, мнения на духовници и не на последно място на младите християни.

Защо „Православието днес“?

Защото Иисус Христос е същият вчера, и днес, и вовеки“ (Евр. 13:8). Така и в Църквата всичко се случва  сега, случва се днес. Проблемите на Църквата са проблеми вчера, днес и утре и засягат всички нас.

В първата част на пилотното предаване, което ще можете да гледате в неделя, в нашия YouTube канал ще ви представим интервю с отец Божидар Маринов – Ефимерий на Софийска духовна семинария. Той ще говори за мотивацията на днешните младежи да получат духовно образование, за адаптирането на православната вяра към търсенията и нуждите на младежите.

В интервюто той каза: „Младите са като бял лист и е отговорност на възрастния, независимо дали е преподавател или родител, какво ще запише на него.“

Във втората част на предаването ще ви представим рубриката за история. В няколко поредни предавания ще се запознаем с живота и делото на видния църковен и обществен деец Екзарх Йосиф.

Известен като „дипломатът в расо” и „началникът на българската църква”, роденият в Калофер екзарх Йосиф е един от най-видните ни книжовници и духовни строители в преломно за България време.

Предаването „Православието днес“  ще може да гледате на нашия YouTube канал, както и на сайт „Добротолюбие“.

Екип „Добротолюбие“

За Николина Александрова

Виж още

Ученици от Зверино отново помагат в Черепишкия манастир

Продължава мисията „Направи добро, предай нататък“ на учениците от СУ „ Св. Климент Охридски“ в мездренското село ...