Начало / Новини / Представиха новата книга „Лек за безсмъртие“ в Софийската семинария

Представиха новата книга „Лек за безсмъртие“ в Софийската семинария

Книгата се издава с благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

В късния следобед днес, когато е навечерието на празника на предобния Йоан Рилски Чудотворец, в Софийската духовна семинария бе представена новата книга на фондация „Богоносци“ – „Лек за безсмъртие“. 

„В навечерието на празника на преподобния отец наш Йоан Рилски Чудотворец, който е небесен покровител на това духовно школо, което е разсадник на вяра, благочестие, както е и една школа за вярата представяме третата поредна книга-сборник „Лек за безсмъртие“ на фондация „Богоносци““, каза митрополит Антоний в началото на събитието. 

Той разясни повече за дейността на сайта и фондацията „Богоносци“, както и разказа за другите две книги на портала. 

nova-kniga„За Евхаристията трябва да говориш чрез съпреживяването, съпреживяването на Евхаристията от страна на тези, които Бог е облагодатил, чрез благодатта Си да бъдат сеячи на Словото Божие и извършители на Тайните Христови тук на земята“, каза още той.  Митрополит Антоний каза още, че с всяка изминалата година появявайки се нов труд по тази тема, ние придобиваме повече опит за Евхаристията, който по думите се нарича „Царство Божие на земята“. Митрополитът благодари на всички, които са се включили в работата по книгата и подчертта, че всеки един труд е особено ценен и важен.

По време на събитието бе разказано и за диска, който върви заедно с книгата. В него се съдържат литургични и великопостни песнопения изпълнени от Методи Стоилов. 

Цената на книгата е 12 лв. и може да бъде закупена от църковните книжарници в столицата и страната.

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...