Начало / Новини / Първа литургия на български език в Атланта, САЩ (ВИДЕО)

Първа литургия на български език в Атланта, САЩ (ВИДЕО)

За първи път на български прозвуча светата литургия в Атланта, щата Джорджия в САЩ. Богослужението се води с благословението на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф.

„Най-после настъпи моментът, в който и ние – българите в Атланта, да имаме възможността да изповядваме нашата вяра на роден език“, казват от църковното настоятелство. С този акт вече официално е създадена църковната ни община в Атланта. Тя все още няма храм, но първите стъпки за създаването му вече са направени. 

След литургията се състоя благотворителен обяд. Всички дарени средства ще бъдат прибавени към фонда за изграждане на БПЦ „Св. Николай Чудотворец“ в Атланта. „Предстои ни дълъг път заедно по изграждането на наш си християнски храм и силно вярваме, че вървейки по този път, ще се сплотяваме, ще ставаме по-добри и по-близки. Нека Бог да пази нас и нашите семейства!“, казват още от настоятелството. 

Повече за събитието и атмосферата вижте в репортажа на колегите от BIT.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...